Ontstaan L’Ancienne fleur

L’ancienne Fleur is ontstaan vanuit een magische fascinatie voor bloemen. Zij zijn voor mij het vegetatieve meesterwerk van de natuur. Hun geuren en kleuren inspireren me eindeloos en nooit blijf ik onberoerd bij het zien van hun schoonheid.

Ik volgde drie jaar opleiding bloemschikken bij het CVO en voelde de drang om deze passie door te geven, mensen te laten meegenieten van deze ambacht. En zo startte ik in 2011 met het geven van bloemschikworkshops waar genieten telkens weer voorop staat.

Voor ieder bloemstuk was ik steeds op zoek naar een passende & unieke vaas, schaal…van daaruit ontstond mijn belangstelling voor keramiek en de mogelijkheid om met persoonlijke kleurcombinaties een mooi geheel te maken van je interieur. Een nieuwe ambacht wist me te bekoren en vanaf 2015 worden er ook met veel overtuiging glazuurworkshops gegeven.

Intussen kreeg ik ook de smaak te pakken van het pottendraaien. Ik volgde 2 jaar les en liet me een week onderdompelen in Cévennes (Zuid-Frankrijk) waar de kriebels voor de echte ambacht alleen maar groeiden. Omdat ik er zelf zo van genoot besloot ik opnieuw om deze passie te delen met anderen. Jullie toonden me datzelfde verlangen om hier met jullie handen in de klei te kunnen zitten en zo besloot ik een atelier op poten te zetten waar jullie ontspannen genieten van de pure ambacht pottendraaien (zie planning workshops).

Ik zette dus met plezier heel wat wegwijzers uit, aan jullie om te kiezen welke weg jullie het meeste bevalt…ik beloof jullie een boeiende reis!

Onze missie


Jouw huis opfleuren door je te helpen bij het zelf maken van mooie keramiek of een fleurig bloemstuk en dit met veel oog voor gezelligheid, persoonlijkheid en creativiteit!

Eigentijds met een vleugje nostalgie


Wij houden niet van 12 in een dozijn bloemstukken of keramiek en proberen ons daar continue in te onderscheiden.